Izvještaj o tržnim trendovima: Rabljeni teški strojevi in industrijska vozila, Europsko izdanje, četvrto tromjesečje 2021

Besplatno izvješće o trendocima ponude i potražnje

U našem tromjesečnom izvješću o tržišnim trendovima pružamo vrijedne uvide u nekoliko trendova na tržištu rabljene opreme u Europi na temelju podataka dostupnih od Ritchie Bros., vodeće svjetske tvrtke u području teških strojeva i industrijskih vozila, te na Mascus-u, vodećoj Europskoj online usluzi za rabljenu tešku opremu i vozila.

U ovom izdanju se detaljnije ispituje količina prodajnih strojeva i potražnja, zabilježena u posljednjem tromjesečju 2021 godine po po zglodbnim damperima, rovokopačima, midi bagerima, bagerima na kotačima, buldožerima i dizalicama.

“Statistika, koja temelji na oglasima na Mascusu, pokazuje jasno smanjenje zaliha opreme na dvorištima naših kupaca, dok prosječna starost rabljene opreme za prodaju raste. Isti trend događa se i na aukcijskim lotovima, gdje rastu i starost strojeva i cijene.”

Johan Lustig
Voditelj proizvoda, Usluge evaluacije

U nastavku je primjer tržišnih uvida koje ćete pronaći u ovom izvješću.

Dizalice za sve terene

Obim prodaje dizalica u 2021. ostao je veći u četvrtom tromjesečju u odnosu na prethodnu godinu. Potražnja za ovim dizalicama u Europi premašila je četvrti kvartal 2020. godine za 32%, odnosno 11%, što se očituje u izravnim pozivima prodavačima ili e-mailom.

Number of all-terrain cranes listed for sale on Mascus in Europe

Top 5 najtraženijih marki i najboljih zemalja koje kupuju dizalice za sve terene na Mascusu

Liebherr je bio daleko najtraženija marka dizalica za sve terene u Europi u posljednjem tromjesečju 2021 godine. Ovi podaci temelje na broju upita o kupnji (e-poruke, telefonski pozivi) prodavačima. Najviše potražnje bilo je iz Nizozemske i Njemačke.

Top demand for all-terrain cranes on Mascus during Q4 2021

Rovokopači

Prosječna cijena rovokopača prodanih na aukcijama Ritchie Bros. diljem Europe, povećala se za +44%

Godina 2021. završila je na visokoj razini za rovokopače prodane putem prodajnih kanala Ritchie Bros., budući da se broj prodanih jedinica u četvrtom tromjesečju gotovo udvostručio u odnosu na prethodnu godinu.

Backhoe loaders sold by Ritchie Bros. in Europe in Q4 2021

Prosječne cijene ovih jedinica zabilježile su veliki rast (+44%) u četvrtom tromjesečju u odnosu na 2020. JCB je ostao na vrhu ljestvice marki s najvećim brojem prodanih jedinica u četvrtom tromjesečju. Nizozemska, Španjolska i Italija bile su prve tri zemlje koje su kupile rovokopače.

Insights on backhoe loader sales through Ritchie Bros. channels in Europe

Pretplatite se na besplatno primanje ovog izvješća u svoju pristiglu poštu i otkrijte najnovije trendove u industriji.

Komentiraj

Filed under Uncategorized

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s